Uitdagend nieuwjaar voor ’t Swarte Wief

Skûtsje ’t Swarte Wief bruist weer vol vertrouwen het nieuwe jaar in. Namens de stichting en bemanning willen wij u allen vanaf deze kant het allerbeste voor het nieuwe jaar toewensen. Een nieuwjaar, een nieuw zeilseizoen waarin weer van alles mogelijk is. Gesterkt door de goede resultaten in het naseizoen gaan we dan ook vol vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet.

Tijdens het midwinterspektakel in december hebben we naast de gebruikelijke merchandise een mooi aantal Swarte Wief kaarsen kunnen verkopen. Kopers nogmaals bedankt, de opbrengst komt weer geheel ten goede om het Tynster skûtsje in de vaart te houden. Achter de schermen is de stichting al weer druk bezig met het nieuwe seizoen. Op 29 januari hebben we weer de jaarlijkse sponsoravond, en tevens zijn we al weer druk met de voorbereidingen van het jaarmagazine 2016 welke in het voorjaar weer uit zal komen en worden bezorgd bij donateurs en sponsoren. Het beloofd wederom een boeiend magazine te worden vol met interessante artikelen en leuke interviews.

Het skûtsje ligt in de loods voor het gebruikelijke onderhoud. Het nieuwe zeilseizoen zal halverwege april al weer beginnen met de eerste wedstrijd in Langweer. Voordat in de zomer het kampioenschap van de IFKS los barst zullen er nog een aantal wedstrijden worden gevaren en de nodige trainingsarbeid moeten worden verzet om in de A-klasse weer goed voor de dag te kunnen komen. Voor komend jaar hebben we ons zelf de lat wat hoger opgelegd met de doelstelling om tijdens de IFKS kampioenschappen op een plaats in de top 6 te willen eindigen. Uitdaging genoeg dus voor het komend jaar.