Geen ge-emmer in Lemmer

Onder een stralende zon en een mooi briesje op de Lemsterbaai ging de wedstrijd van start. De eerste start was algeheel vals, spijtig voor ons want wij lagen er prima bij. Bij de tweede start lagen we ietsje minder maar de vloot mocht vertrekken. Twee skûtsjes waren opnieuw te vroeg weg en moesten terug.

In het lange kruisrak kwamen wij met een stuurboord-slag richting de bovenste ton, deze rondden wij als zevende. In het stuk voor de wind, we zeilden vandaag een gatebaan, wisten wij de Raerder Roek te naderen. Direct bij het ingaan van het kruisrak wisten wij op snelheid onder dit skûtsje weg te lopen en pakten wij een plekje.

Waar wij voor de slag langs het strand kozen ging de Striidber, die vijfde lag, voor de slag langs de vaargeul. Dit bleek voor hen niet de juiste en wij kwamen nu als vijfde om de bovenste ton. ’t Swarte Wief was perfect getrimd en zocht aansluiting met de Zes Gebroerders die op de vierde plek lag. In de laatste twee routes hebben wij het wel geprobeerd maar de Makkumers hielden de deur steeds dicht.

Met een prachtige vijfde plaats werd de finish gepasseerd, we hebben wederom prima zaken gedaan voor het algemeen klassement. De dag werd gezellig afgesloten met een optreden van De Hûnekop op ons volgschip de Store Baelt.

De laatste wedstrijddag in Lemmer beloofd een super spannende finale te worden. Er zijn nog drie skûtsjes die voor de titel gaan strijden.

Kijk voor de volledige uitslag en het klassement op: www.ifks.nl