Goede zaken op Sloten

Deze dag begon opnieuw met aanpassingen aan de ’trim’ van ons skûtsje. Het inzeilen gaf wederom een beter gevoel dan de dagen ervoor. Met vertrouwen gingen wij de wedstrijd in.

Onze start was prima en we bereikten de bovenste ton als vijfde. Op dit moment stond er nog een mooi briesje op het Slotermeer. De rest van deze eerste volle route veranderde er voorin niets. Wij besloten het tweede kruisrak met één lange slag af te maken, ’t Swarte Wief lag hier vrij en kon mooi hoog aan de wind blijven zeilen. Dit bleek een superslag want we waren nu als derde om de bovenste ton en hadden dus twee plekken gewonnen.

Opeens nam de wind af en niet veel later was deze zelfs helemaal verdwenen. Op dit moment zeilden wij in het voordewindse rak en besloten de fok in te wisselen voor de lichtweerfok. Tijdens onze fok-wissel legde de wedstrijdleiding de finish er in. De Jonge Jasper werd als eerste afgeschoten, gevolgd door Emanuel die tweede werd. De strijd om plek drie werd opeens heel erg spannend. Vanuit het achterveld kwam weer wat wind en hierdoor kwam de skûtsjes die achter ons lagen uit het niets naar voren. Net op het juiste moment kwam er ook weer wat wind in onze zeilen. Het was uiteindelijk EA die nipt voor ons wist te finishen en hiermee derde werd. Wij kwamen als vierde over de finish, een prima resultaat.

Dit resultaat waren wij eventjes nodig. We kijken met vertouwen naar de dag van morgen.

Kijk voor de volledige uitslag en het algemeen klassement op: www.ifks.nl