Swarte Wief begint prima aan IFKS 2015

’t Swarte Wief heeft onder toeziend oog van haar sponsorgroep een verdienstelijke vierde plaats behaald tijdens de openingswedstrijd in Hylpen. Lange tijd leek het erop dat er geen wedstrijd gezeild kon worden.

Rond de klok van half vier kwam het gewenste briesje en besloot de wedstrijdcommissie de startprocedure in gang te zetten. Jaap besloot om in de midden van het veld te starten. ’t Swarte Wief lag hier mooi vrij en ging als vijfde over de startlijn op naar de bovenste ton. Deze ton werd uiteindelijk als zesde gerond. In het voordewindse rak schoof alles bij elkaar en wist ’t Swarte Wief het Makkumer skûtsje de Zes Gebroeders te passeren. Na één volle ronde werd de finish er al in gelegd, deze lag bij de bovenste ton.

Bij het ingaan van het laatste kruisrak lag ’t Swarte Wief onder de Grutte Pier van Lucas Bouma en dreigde hierdoor in de vernieling te komen. Jaap kon uiteindelijk onder de LB wegdraaien en maakte de slag door het midden van het wedstrijdveld. Dit kostte enkele plaatsen maar de wind nam zienderogen af. Aan de walkant vielen alle skûtsjes stil en boven in het veld leek het te halen. Hierdoor lag ’t Swarte Wief zeer gunstig en naderden vele skûtsjes de finish gelijktijdig.

Het was uiteindelijk Grutte Pier die als eerste over de finish kwam, gevolgd door de Jonge Jasper. Vanaf afstand was niet te zien wie er derde en vierde zou worden maar het was uitiendelijk Lytse Lies die derde werd, direct gevolgd door ’t Swarte Wief. Voor ons een prachtig resultaat en een super start van dit kampioenschap.

Deze lange dag werd met ruim 90 mensen afgesloten met een zeer goed verzorgde barbecue door één van onze hoofdsponsoren Keurslager Stornebrink.

Voor de volledige uitslag klik hier