Lemmer Ahoy vol aan de bak.

De editie lemmer Ahoy 2015 is er één met veel wisselende elementen. De 1e dag van het driedaagse zeilevenement begon met weinig tot nauwelijks wind. Waarbij gaandeweg de wind toenam waardoor uiteindelijk op zaterdag afgelast moest worden door de organisatie. De enige constante factor was dat de wedstrijd baan A welke alle wedstrijden is gezeild. Op de 1e dag zijn wij veelvuldig bezig geweest met de trim, het lichte weer in de ochtend wedstrijd maakt dit niet makkelijker. Deze ochtend haalden wij een 10e plaats. In de middag stond er wat meer wind waardoor er redelijk mooi gezeild kon worden. in het 2e deel van de wedstrijd nam de wind nog iets aan waardoor wij de lichtweerfok moesten wisselen, ook hier weer een 10 plaats.

Op de 2e dag stond er aanzienlijk meer wind na een super start lukt het ons om even een 2e positie in te nemen in het deelnemersveld, echter hadden wij pech met de lier en heeft het grootzeil geruime tijd naar beneden gehangen waardoor wij veelvuldig werden gepasseerd. In het verdere wedstrijd verloop hebben we ook nog een strafrondje gedraaid omdat wij de Raerder Roek hinderden, het maximale haalbare was een 12 positie. De laatste wedstrijd op vrijdag lagen wij slecht bij de start, in de 2e lijn met veel vuile wind. Gaandeweg de wedstrijd veel geprobeerd maar geen goede zaken kunnen doen om vooruit te zeilen. Uiteindelijk moesten we genoegen nemen met een 17 plaats. In de eindklassering zijn de geëindigd als 12e.

Al met al een mooi evenement waarbij wij weer veel hebben geleerd. Wij zullen de komende weken de opgedane ervaring en bevindingen meenemen in de trainingen. De organisatie heeft dit jaar weer gezorgd voor een goed georganiseerde wedstrijd en een mooi evenement waarvoor onze dank.