’t Swarte Wief bijna klaar voor nieuw seizoen

Er wordt momenteel tijdens de wekelijkse klusavonden druk gewerkt om t’ skûtsje weer piekfijn gereed te maken voor het komende seizoen

Zo worden/zijn er nog een aantal verbeterpunten uitgevoerd, het timmerwerk in de roef is verder afgemaakt en gelakt, de mast, giek en zwaarden gelakt, het onderwaterschip in nieuwe anti-fouling gezet en het dek moet nog opnieuw in de verf. En dan begint de tijd ook al weer te dringen immers ’t skûtsje moet met enkele weken al weer te water worden gelaten. De winterperiode is al met al zo maar weer voorbij. Vanaf 1 april worden de bruggen weer bedient en kan ’t Swarte Wief weer naar haar vaste ligplaats in Goïngarijp.

Aan het nieuwe magazine 2015 wordt momenteel ook druk gewerkt. Dit magazine zal tegen eind april gereed zijn en bij onze trouwe donateurs bezorgd worden. De website van de stichting, welke overigens nog prima wordt bezocht bestaat in zijn huidige vorm al weer enkele jaren. Om beter in te spelen op de huidige moderne eisen en technieken hebben we in het najaar besloten om een nieuwe website te laten ontwikkelen. Er wordt druk aan gewerkt en voor de zomer zal deze kompleet nieuwe website worden gelanceerd.

Ook wordt de Iepen Dei dit seizoen niet vergeten. De uitvoering is dit jaar op zaterdag 2 mei op de gebruikelijke locatie aan de Polderdyk. We zijn nog druk bezig met de organisatie maar het beloofd weer een mooie dag te worden met volop vertier voor jong en oud.