Klaas Jansma gast op zeer geslaagde sponsoravond

Op vrijdag 6 februari hield de stichting weer haar jaarlijkse sponsoravond in de grote zaal van café Overwijk te Tijnje

En elk jaar wordt het weer wat drukker in de zaal van café Overwijk. Vrijdagavond konden we maar liefst een 130 tal gasten begroeten op de sponsoravond waaronder weer enkele nieuwe gezichten. Nadat er voor de laatste gasten nog wat stoelen waren aangeschoven kon PR-lid Christian Veenstra de gasten welkom heten en de avond openen.

Stichtingsvoorzitter Paul de Koster mocht het spits afbijten. In een boeiend betoog blikte Paul terug op het afgelopen seizoen waarin de promotie naar de grote A-klasse kon worden gevierd, en keken we alvast vooruit naar het debuut in deze klasse komend seizoen. Dit alles met als rode draad het begrip communicatie. Op boeiende en vaak hilarische wijze werd belicht hoe communicatie de prestaties op en rond het skûtsje kan beïnvloeden. Als doelstelling voor komend seizoen stuurde de voorzitter aan op handhaving in de grote A-klasse en wellicht hier of daar een podiumplekje in een dagklassement. Volgens de meeste aanwezigen een voorzichtige doelstelling, maar enige bescheidenheid hierin is natuurlijk wel op zijn plaats.

Na een korte pauze gaf Christian het woord over aan onze hoofdgast van de avond Klaas Jansma. Klaas Jansma staat door zijn kennis en jarenlange betrokkenheid bekend als een autoriteit in de skûtsjewereld, en de stichting was dan ook zeer content om hem als spreker deze avond te introduceren.
In alle eerlijkheid moest Klaas Jansma bekennen dat hij in de begin periode heel weinig vertrouwen had in deze nieuwkomers in de skûtsjewereld, maar dat hij keer op keer werd verbaast en zijn zienswijze inmiddels drastisch heeft herzien. Sterker nog, door de ontwikkelingen met eerst het kleine Swarte Wief en inmiddels het grote Swarte Wief, is de interesse voor de oude scheepswerven van Jan Bos te Echtenerbrug en Tjibbele Ates van der Werff te Wergea ook weer enorm toegenomen. In een prachtig betoog nam Klaas Jansma met behulp van afbeeldingen de zaal mee door de historie, maar ook het huidige skûtsjesilen. De ontwikkelingen rond het Swarte Wief waarin dhr. Jansma zich inmiddels aardig heeft verdiept werd hierin ook schitterend belicht.

Gezien de reactie vanuit de zaal was het weer een zeer geslaagde avond. Ook de catering was weer dik voor elkaar met dank aan onze sponsoren, de Bakkers van Verloop, Keurslager Stornebrink, Kaasboerderij de Deelen en café restaurant Overwijk.