Volgend jaar uitslapen!

‘t Swarte Wief heeft haar doelstelling bereikt, promotie naar de A-klasse is een feit. Ze komen sowieso op het podium, welke plaats zal morgen in de finale bekend worden.Vandaag vonden maar liefst twee wedstrijden plaats, dit in verband met de afgelasting afgelopen dinsdag van de wedstrijd bij Heeg. Tijdens de eerste wedstrijdwas ’t Swarte Wief ietwat laat over de start maar wel al snel vrij zeilend. Door een fantastisch kruisrak kon ’t Swarte Wief als tweede om de boventon gaan. Vervolgens liep ’t Swarte Wief over koploper Lonneke heen en bouwde haar voorsprong telkens uit. Uiteindelijk kon ’t Swarte Wief de overwinning binnenslepen, als kers op de taart werd Lucas Bouma tweede voor de Lonneke waarmee ’t Swarte Wief goede klassementszaken deed.

Tijdens de tweede wedstrijd om 16.00 was de wind wat aangehaald, althans zo leek het, vlak na de start was het alweer een rustige windkracht 3. Bij de start zaten wij er niet slecht bij maar het was ditmaal de Grutte Pier die zijn schip aardig aan het sjouwen had. ’t Swarte Wief kwam als zesde bij de ton terwijl de Lonneke op vier lag. Na het voordewindse  rak kwam ’t Swarte Wief als vierde om de halwindse ton heen. Bij de boventon raakte ’t Swarte Wief in duel met de Sted Sleat, er was weinig ruimte voor Sleat om de ton te ronden en zodoende kwam deze tegen de ton aan. Gevolg een protest van beide kanten, die uiteindelijk niet ingediend zijn. Ineens nam de Eenvoud de leiding over van de Grutte Pier en liep uit. Lonneke bezette de vierde plaats achter Jaap. De Grutte Pier sloeg echter terug en ook Jaap kwam de Eenvoud tegen die hem geen voorrang verleende, hierdoor viel Jaap af, de Eenvoud kwam terug om de ton te ronden en daardoor kwam Jaap in de problemen en raakte buiten zijn schuld de ton. Lucas Bouma protesteerde echter tegen ’t Swarte Wief. Omdat Jaap nog in de eerdere protestsituatie zat achtte men het verstandig om toch maar de strafronde te nemen. Hiervan profiteerde de Lonneke die naar plaats twee ging. Het lukte ’t Swarte Wief nog wel om een derde plaats te behalen, hierdoor is ;t Swarte Wief onbereikbaar voor de nummer 4 in het klassement, de Verwisseling. Wij zijn gepromoveerd en hebben nog kans op de eerste plaats, maar kunnen ook nog derde worden. Dit zullen wij morgen zien maar voor nu is het groot feest want het doel is bereikt, wij mogen volgend jaar uitslapen!