Swarte Wief niet verder dan achtste op Sloten

De wedstrijd op het ondiepe Slotermeer heeft ’t Swarte Wief een achtste plaats opgeleverd. Na twee podiumplaatsen moeten wij nu genoegen nemen met een aanzienlijk slechter resultaat.Met een windkracht 3 leek ’t Swarte Wief bij de eerste start op rozen te zitten. Met veel snelheid passeerde ’t Swarte Wief het startschip bij de startlijn. Helaas waren meer dan vijf schepen vals en daarom kwam er een herstart. Ditmaal hing de U-vlag erin wat inhield dat ieder schip die bij de tweede start vals zou zijn uit de wedstrijd zou worden gehaald. De tweede start kende echter een zogeheten schone lijn. Niemand was vals, ’t Swarte Wief had nu echter een positie meer op het midden van de startlijn en kwam hier in de verdrukking te zitten. Dit resulteerde in een elfde positie bij de boventon. In een poging anderen voorbij te lopen werd ’t Swarte Wief ook nog eens voorbijgelopen door Gaastmeer en lagen ze twaalfde.

Een goede uitgangspositie, maar helaas moet er opnieuw gestart worden

In een duel met Paul de Koe werd ook weer tijd verloren en kwam ’t Swarte Wief op de dertiende plaats terecht, een deceptie leek aanstaande. Gelukkig herpakte de bemanning zich en voer het langzamerhand weer naar voren. In de laatste ronde werd een achtste plaats gevonden en probeerde men nog een ultieme inhaalslag te slaan. Dit lukte helaas niet en daarom kwam ’t Swarte Wief als achtste over de finish, waarmee de schade enigszins beperkt bleef. Nu maar hopen dat dit ons schrapresultaat wordt. De overwinning ging naar de Lonneke, tweede werd de Singelier en derde Grutte Pier.

’t Swarte Wief poogt een inhaalrace te ondernemen maar komt niet verder dan een achtste plaats