Swarte Wief beleeft goede start IFKS 2014

Tijdens de eerste twee wedstrijden van de IFKS heeft het Swarte Wief een goede start beleefd. Bij de start in Hindeloopen werd een prachtige derde plaats gehaaldEven lag ’t Swarte Wief zelfs tweede. Echter was het de Eenvoud van Remy de Boer die deze dag vleugels leek te hebben. Zij kwamen in een zinderende race vanuit de vierde plek naar voren. ’t Swarte Wief handhaafde zich goed in de top. Het schip van Remy de Boer en die van Paul de Koe lagen lange tijd buiten bereik. ’t Swarte Wief had er de handen vol aan om de concurrentie achter zich te houden. Het was vooral Lucas Bouma met zijn Grutte Pier die lange tijd aandrong, bij het laatste kruisrak op het rustige IJsselmeer liet ’t Swarte Wief de Grutte Pier definitief achter zich. Plots voor de finish kwam ook nog Paul de Koe binnen het bereik. Helaas was de race te kort om nog een duel hiervan te maken.

Op Stavoren hoopte ’t Swarte Wief wederom in de top mee te kunnen doen. Een alles behalve goede start deed deze hoop varen. Een negende plek bij de eerste ton bood weinig relaas. ’t Swarte Wief bleek bij het lichte weer toch goed mee te kunnen doen. In het volgende kruisrak haalde ’t Swarte Wief diverse schepen in en lag plots op een derde plaats achter Bas Krom en de Lonneke. De Lonneke nam grote afstand maar Bas Krom bleef in het kielzog. De achtervolgers onder leiding van de Grutte Pier raakten steeds verder weg. De wind nam aan het eind van de wedstrijd snel af. De Lonneke finishte met een grote voorsprong. Het duurde nog meer dan 10 minuten voordat het volgende schip, de Verwisseling van Bas Krom, over de finish kwam, dit uiteraard door de wegvallende wind. ’t Swarte Wief kwam 6 minuten hierna over de finish drijven. Uiteindelijk bleken wij ook het laatste schip te zijn dat finishte. De tijd was verstreken en de overige schepen die de laatste blauwe ton nog waren gepasseerd v or de finish van de Lonneke kregen nog een klassering. De overigen kregen het volle aantal strafpunten.
Door het sterke begin van ’t Swarte Wief staat zij goed in het klassement. Morgen op Heeg zullen wij kijken of deze stand in het klassement gerechtvaardigd is. Vooralsnog is de moed goed en de stemming opperbest.