Prachtige eerste plek op Heeg

Vanmorgen heeft ‘t Swarte Wief haar tweede overwinning behaald tijdens de IFKS-wedstrijd op Heeg.De start was prachtig, mooi vrij in het midden van het veld kwam ’t Swarte Wief richting de bovenste ton welke wij zelfs als eerste wisten te ronden met vlak hier achter op twee de Oude Zeug, drie Grutte Pier en op vier De Verwisseling. Ook na de eerste volle route lagen de eerste drie nog op deze posities. De Yde wist ook goed mee te komen en wist zelfs in een route als vierde om de bovenste ton te komen voor De Verwisseling.

Met name in de kruisrakken waren er zeer mooie duels. De Oude Zeug zocht de aanval op ’t Swarte Wief en de Grutte Pier wist hierdoor weer te profiteren door lange rakken te zeilen. Dit zorgde er tijdens de wedstrijd voor dat Grutte Pier en de Oude Zeug meerdere keren van positie wisselden. De Verwisseling van Bas Krom lag inmiddels stabiel op een vierde plek. In het laatste kruisrak naar de finish zette de op de tweede plaats liggende Oude Zeug nog eenmaal de aanval in op ’t Swarte Wief. Door meerdere keren kort achtereen overstag te gaan verspeelde hij hiermee de tweede positie. Jaap zeilde ook dit rak weer erg hoog aan de wind richting de tweede overwinning in dit kampioenschap. Grutte Pier kwam als tweede binnen, derde Oude Zeug en op plek vier De Verwisseling.

Door dit fantastische resultaat leidt ’t Swarte Wief momenteel in de strijd om het kampioenschap. Een plek waar wij van tevoren niet van durfden te dromen. Wij realiseren ons dat de week nog erg lang is maar zijn uiteraard erg content met het debuut van ons nieuwe schip. Morgen strijden we op Sloten.