Sloten: net niet

Op een prachtige zonnige en warme dag heeft ‘t Swarte Wief net naast een podiumplaats gegrepen. Desondanks kan de bemanning tevreden terug kijken op deze mooi, maar zware dag.De bemanning van Jaap Hofstee had een goede start en vond zichzelf bij de bovenste ton terug op een vierde plek. Op de eerste plaats voer de Engelina Smeltekop, deze leidde van start tot finish. In de eerste ronde wist ’t Swarte Wief een plek te winnen toen de Nieuwe Zorg, die knap derde lag vlak achter ons skûtsje omsloeg door een pittige vlaag.

De Tynsters zetten ondertussen de aanval in op de Trije Doarpen die bezig is aan een goed klassement. Net als gisteren slaagde ’t Swarte Wief er net niet in om de Trije Doarpen te verslaan. In de allerlaatste ronde raakt ’t Swarte Wief in het laatste rak voor de finish haar derde plek kwijt toen de Hoop op Welvaart middels een knappe slag van de vierde plek naar de tweede plek voer.

In het geweld op het Slotermeer was de bemanning desondanks zeer tevreden met het resultaat, te meer omdat ons skûtsje vooral bij zwakkere wind tot zijn recht komt.

Tussenstand: http://www.ifks.nl/wedstrijden/a-klein/