Heeg: langzaam omheech

Tijdens de derde wedstrijd om het IFKS-kampioenschap heeft ‘t Swarte Wief haar resultaat wederom weten te verbeteren. Ditmaal werd een vierde plaats behaald.

Helaas dus nog niet op het podium, maar de weg omhoog is ingeslagen. Vandaag werd er wederom redelijk gestart. Een betere start was er voor de Avontuur en de Hoop op Welvaart welke al snel op ons en het deelnemersveld uitliepen. Bij de eerste boei lagen wij vierde achter de al deze hele week sterk zeilende Trije Doarpen uit Oudega. De Engelina Smeltekop voer op de vijfde plaats en zat dicht achter ons. Gedurende de wedstrijd ontvouwde zich een spannend duel tussen de Trije Doarpen en de ’t Swarte Wief.
Diverse aanvallen werden echter afgeslagen door de Trije Doarpen, waardoor ’t Swarte Wief helaas geen podiumplek wist te bemachtigen. Het weer was vandaag gunstig, echter lijkt het erop dat de rest van de week de weergoden ons niet goed gezind zijn. Windkracht 4 en 5 is de voorspelling voor de rest van de week. Echter is niks zo onvoorspelbaar als de wind, dus wij zijn vol goede moed om deze week nog enkele knappe resultaten neer te zetten.