Swarte Wief niet verder dan zesde plaats

Tijdens de tweede wedstrijd op het IJsselmeer heeft ’t Swarte Wief voor de tweede maal geen hoge ogen weten te gooien. Weliswaar werd een zesde positie behaald maar de achterstand op de concurrentie is groter geworden.

Vandaag waaide het hard op het IJsselmeer, de wind was constanter dan op Hindeloopen. De start verliep voor ’t Swarte Wief redelijk.  Bij de eerste ton lag ’t Swarte Wief op een vijfde plek. De Trije Doarpen, zaterdag nog vierde, nam brutaal de leiding. Op de gatebaan had ’t Swarte Wief het zwaar in de golven van het IJsselmeer. Verschillende skûtsjes wisselden van plekje. Bij de tweede ronde lag ’t Swarte Wief nog steeds vijfde. Een prachtige strijd vond plaats met de  Engelina en de Avontuur. Bij de bovenste ton zat ’t Swarte Wief op een vierde plek. Echter moest deze de volgende ronde weer worden prijsgegeven en zakten wij af naar een zesde plek. Vervolgens werd bij de gatebaan nog eens de aanval opgezocht. Helaas pakte dit niet goed uit en uiteindelijk konden wij nog net onze zesde plek verdedigen.
Winnaar deze dag werd uiteindelijk de Hoop op Welvaart van Arnold Veenema, net voor de sterk zeilende Trije Doarpen uit Oudega. De Engelina werd derde. In het algemeen klassement staan wij nu achtste. In de rest van de week hopen wij uiteraard de weg naar boven verder te vinden.