Teleurstellend begin IFKS 2012

Bij de openingswedstrijd in Hindeloopen is het de bemanning van ‘t Swarte Wief niet gelukt om het kampioenschap goed te openen. Door ongunstige wind en pech kwam de bemanning niet verder dan een teleurstellende elfde plaats.De start werd uitgesteld wegens wegvallende wind, volgens de IFKS. Bij de tweede start, een kwartier later, was het zeer hectisch. In deze drukte kenden wij een redelijke start. Vervolgens trachtten wij middels een stuurboordslag naar voren te komen. Wij werden alhier geconfronteerd met sterk draaiende wind. Hier konden wij helaas niet ongeschonden doorheen komen waarna wij in het achterveld raakten. Bij het eerste voordewindse rak lagen wij twaalfde, hier wisten wij echter veel meters goed te maken. Helaas konden wij deze voorsprong wederom door de veranderlijke windomstandigheden niet consolideren.

Hierna kwamen wij echter ook nog eens niet goed uit bij een ton waardoor wij de ton raakten en nog een rondje moesten draaien. Helaas konden wij hierdoor geen plekjes meer pakken. Uiteindelijk werden wij elfde. Dit alles is natuurlijk zeer teleurstellend wanneer je het vergelijkt met onze resultaten vorig jaar. Desalniettemin zijn er nog zes wedstrijden en is het vertrouwen er dat wij in de komende wedstrijden veel goed zullen maken.
De Engelina Smeltekop werd vandaag eerste, voor de Avontuur, derde werd de Hoop op Zegen.