Bam! Bam! Eerste Prijs

Met een prachtig schot werd vandaag ’t Swarte Wief bij Sloten als winnaar afgeschoten. Dit tot vreugde van bemanning en toeschouwers.Na 3 maal een 2e klassering heeft ‘t Swarte Wief nu op Sloten de 1e prijs in de wacht gesleept. Er lag een gate baan in. De start lijn lag er een beetje verdraaid in waardoor de start nog behoorlijk lastig was. Over bakboord konden we net langs de pin. Bij de bovenste ton lagen als 4e achter de SB, de verassende Doeke van Martena en de ES op een 1e plaats. Onze grote concurrent de SN had een matige start en voer op dat moment in de middenmoot. Bij de gate koos t Swarte Wief als enige de stuurboorslag. Dit pakte uit zoals verwacht, t Swarte Wief kwam voor de Doeke van Martena , en de Engelina Smeltekop die een slag door het midden pakte. Ondertussen was de SN bezig aan een opmars, wij concentreerden ons op de strijd om de 1e plek met de Avontuur (SB). Bij de gate kozen wij wederom dezelfde ton terwijl SB de bakboordslag maakte. Eenmaal boven lag te Swarte Wief op een 1e plaats. De SN lag inmiddels al op een 4e plaats, we wisten de voorsprong fors uit te breiden en konden dan ook onbedreigd onze 1e Plaats vasthouden. Hiermee was onze eerste dagoverwinning in de IFKS een feit en kon de Friese vlag worden gehesen. Alle kritiek ten spijt blijkt ons ranke bos-schip een waar wedstrijdskûtsje die om de prijzen mee kan doen.