Wederom een prachtige tweede plaats op Heech

Vandaag stond de 3e wedstrijd om het IFKS Kampioenschap op de agenda, we waren traditioneel te gast in Heech. Met wederom een mooi zilveren podiumplek zijn we uitermate tevreden.Er werd in de midden van het veld gestart en ’t Swarte Wief kwam mooi weg. Bij het ronden van de bovenste ton kwam Jaap als derde aan. De Sn lag wederom op kop, met vlak daarachter de AiS en dan dus wij met daar weer erg kort achter de ES en de SB. In het lange voorwindse rak kwam de snelheid goed in het Swarte Wief en lagen wij op de tweede plaats bij de volgende ton ronding. De ES lag derde gevolgd door de SB en AiS. In het kruisrak probeerde Jaap aanvallend te zeilen en zo wat in te lopen op de Sn. Bij de bovenste ton was het gat ook behoorlijk geslonken en lagen we erg stevig op de tweede plek. Doordat de Sn wel voor tweede naderende skûtsjes langs kon en wij deze voorrang moesten verlenen was het gat in het lange voorwindse rak gelijk alweer gecreëerd. In de resterende ronden tot aan de finish kon het geslagen gat niet meer worden gedicht. De Sn werd hierdoor wederom winnaar met daarop volgend ’t Swarte Wief.

Met 3x een tweede plaats zijn wij uiteraard erg tevreden. De sfeer op de Ortolan is dan ook alle dagen opperbest waar het tevens goed toeven is met de nodige hapjes en drankjes.

Uitslag van Heech:

1 Sn Hoop op Welvaart
2 ’t Swarte Wief
3 Engelina Smeltekop
4 SB Avontuur
5 AiS Trije Doarpen