Prachtige start IFKS met tweede plaats

’t Swarte Wief is de IFKS uitstekend begonnen met een mooi bevochten tweede plaats op het IJsselmeer bij Hindeloopen.Vandaag stond voor ‘t Swarte Wief de eerste wedstrijd op het programma van de IFKS. Bij Hindeloopen werd fel gestreden om de podiumplaatsen. De wedstrijdcommissie had een mooie olympische baan neergelegd op het wedstrijdwater. De startlijn werd door ons stuurboord aangezeild en pas op het laatste moment konden we draaien naar bakboord richting de startlijn. Het 1e kruisrak naar de bovenste ton ging voorspoedig ,het trimwerk van de afgelopen weken pakte goed uit. De snelheid en de hoogte waren prima en zodoende konden wij de bovenste ton als derde ronden. Na het ronden van deze ton was er een continu spel van zo nu en dan aanvallen maar ook de plaats verdedigen. Gedurende de wedstrijd waren we steeds in strijd met de SB Avontuur, op een eerste plaats lag onbedreigd de SN uit Sneek. Uiteindelijk lukte het ons om de tweede positie over te nemen en deze vervolgens niet meer uit handen te geven. Uiterst tevreden zijn wij dan ook met het behalen van dit resultaat. Uitslag top vier:

1 SN Hoop op Welvaart
2 SW It Swarte Wief
3 SB Avontuur
4 ES Engelina Smeltekop