TWEEDE PLAATS OP STAVOREN!

Op deze zonnige dag heeft ’t Swarte Wief voor het eerst in haar historie een ereprijs weten te behalen tijdens een magistrale wedstrijd.De eerste start deze middag verliep zeer goed totdat ’t Swarte Wief een kleine aanvaring kreeg doordat Jitske Visser geen voorrang verleende en dit door de wind ook niet kon. Hierdoor liep de start in het honderd. Door de sterk afzwakkende wind werd echter besloten om opnieuw te starten. Ook deze tweede start werd wederom geannuleerd. Een kleine 15 minuten later kwam er toch weer wat wind bij en werd er voor de derde maal gestart. Driemaal is scheepsrecht en nu werd besloten om de wedstrijd voort te zetten. Enkele toppers als de Engelina Smeltekop en de Hoop op Welvaart kwamen slecht aan bij de start. ’t Swarte Wief wist echter wel een goede start te maken en kwam als vijfde aan bij de bovenste ton. Vervolgens werd er bij halve wind sterk ingelopen op de toppers. ’t Swarte Wief duelleerde met de Hoop op Zegen van onze “buurman” Eelke Boersma.


’t Swarte Wief op een vijfde stek

Dit duel werd uiteindelijk gewonnen door ’t Swarte Wief. Hierna werd de achtervolging ingezet op de top drie om een podiumplaats te kunnen bewerkstelligen. Door een knappe slag wist Jaap Hofstee de skûtsjes: Tiid sil ’t Leare en de Nieuwe Zorg van André Wiersma in te halen. Vlak achter de Elisabeth van Bas Krom werd ’t Swarte Wief hierdoor tweede. Dit werd door de bemanning met een driewerf hoera gevierd om vervolgens terug te keren naar het volgschip waar diverse andere schepen ook het skûtsje begroeten.


Het feest wordt passend gevierd

Vanavond mag voor het eerst een prijs worden opgehaald. De bemanning hoopt uiteraard  om dit huzarenstukje nogmaals te kunnen herhalen in deze week en het liefst nog één treetje hoger.