Skûtsje in loods

De stichting staat niet stil tussen de activiteiten rond de lopende zeilactie door, moet er ook nog gewerkt worden aan het skûtsje.Afgelopen zaterdag heeft een deel van de bemanning er hard aan gewerkt om het skûtsje in haar winterstalling te plaatsen. In de eigen romney-loods wel te verstaan.

 

Hiervoor diende allereerst wel de voorkant van de loods te worden verwijderd. Daarnaast moest er ook nog een tractor het schip naar de loods manoeuvreren. Met de International van familie Hofstee werd deze poging ingezet. Een shovel van Loonbedrijf Lageveen moest er ook nog aan te pas komen om het skûtsje naar de loods te gidsen.

 

Om het terrein op te ruimen mocht ook onze schipper met zijn nieuwe aanwinst aantreden. Met zijn bijna 50 jaar oude McCormick met voorlader was hij de gehele ochtend bezig met het versjouwen van materieel van zowel het terrein als het skûtsje. Na een lange dag kon het skûtsje eindelijk in de loods werden gezet. Waarmee het skûtsje haar winterstalling heeft gevonden.