Sloten, twee wedstrijden

Woensdag stonden er voor ons twee wedstrijden op het programma, de reguliere wedstrijd en de inhaalwedstrijd voor de afgelaste wedstrijd in Stavoren. Een drukke dag wachtte ons dus hier die veel concentratie vereiste.

De wedstrijd om 12.00 uur begon prachtig. Een redelijk goede start bracht ons leuk in de middenmoot. Er stond een mooie windkracht 3, echter hadden we onze lichtweerfok nog op het skûtsje staan. Hierdoor bleek dat we moeite hadden om goed hoog aan de wind te zeilen. Na een eerste ronding van de bovenste ton lagen we op plaats 11. De ronde hierna kozen we samen met slechts een paar andere skûtsjes om te kiezen voor de stuurboordton in de zgn. gate, waarbij je dus ook kunt kiezen voor een bakboordton.

Deze slag pakte gunstig uit en we wisten naar een 9de plaats te varen. De ronde hierna probeerden we het weer en kwamen we uit op de achtste plaats. Ook de laatste rond probeerden we dit weer, nu moesten we helaas een plaats toegeven waarna we eindigden op een verdienstelijke negende plaats. We kwamen hierdoor wederom een punt dichterbij onze naaste concurrent: De Tiid sil’t Leare.

Tweede wedstrijd:

Om 16.10 startten we voor de tweedemaal, nu voor de inhaalwedstrijd van Stavoren. Dit maal kenden we de beste start van de week en vaarden we bij de eerste ton wederom in de top tien. Echter nu pakten de ditmaal gekozen stuurboordslagen niet allemaal evengoed uit. De wind was iets gaan liggen en met een wedstrijd al in de benen bleek het moeilijk om nog plaatsen te winnen. Desondanks wisten we wederom voor onze concurrent in het klassement te eindigen op een elfde plaats. In het klassement bleef onze 11de plaats gehandhaafd.