Stavoren afgeschoten

De weergoden waren de klasse A-klein vandaag niet goed gezind. Vanochtend was er nog een leuk windje voor de klassen B en C. Toen wij het IJsselmeer opzochten om het water te verkennen bries er nog steeds een mooi wind.

Na de gebruikelijke verkenning meerden we aan bij het volgschip. Na even onze sponsoren te hebben begroet en een broodje te hebben gegeten voeren we weer het meer op. Ondertussen had een regenbuitje ons bereikt, waardoor de wind toenam. We besloten daarom om kort voor de start nog onze fok te veranderen voor een zwaarder type, enkele minuten later was de bui voorbij en nam de wind af waardoor we alsnog onze lichtweerfok plaatsten.


Het skûtsje wordt geïnformeerd over de afgelasting

Door deze drukte konden we niet heel goed bij de start komen en konden we door de drukte bij de start ook niet onze gewenste koers varen. Op weg naar de eerste ton kwamen we in een lastige situatie met de Doeke van Martena waar wij niet voor langs konden varen, daarom besloten we overstag te gaan. Hierdoor kwam de Doeke van Martena enigszins in de problemen en besloten ze een protest in te dienen. Zij hadden ons echter meer ruimte moeten geven, maar aangezien hun toch hun gelijk zouden krijgen besloten we om een strafrondje te draaien waarna we de ton wilden ronden. Echter viel de wind geheel weg. We kwamen helemaal achter in het veld te liggen en kwamen letterlijk tegen Koos van Drunen aan te liggen. De ton bleek onhaalbaar en zowel wij als Koos moesten een nieuwe poging doen. De wind was op dat moment al helemaal gaan liggen. We konden daardoor onze eerste ton niet eens ronden. Ook de andere skûtsjes lagen stil. De wedstrijdleiding keek het nog even aan maar zag al snel in dat varen onmogelijk was en schoot de wedstrijd af. Er was geen finish en dat betekende dat er geen punten verdeeld worden. Dit was een grote pleister op de wond, want ’t Swarte Wief had haar dag zeker niet.

Het klassement is ongewijzigd, wij staan dus 11de. We hopen op meer wind, maar de vooruitzichten lijken voor morgen niet goed.