Goed resultaat tijdens 1e wedstrijd

Op de eerste dag van de IFKS 2009 heeft ’t Swarte wief een goed resultaat behaald door als 11e te eindigen.

Na de start lag het skûtsje achter in de middenmoot. Door een goed eerste kruisrak kon ’t swarte wief enkele plaatsen klimmen en lag het na de eerste ronde op een tiende plek. In de tweede ronde kwam de Sn. (Hoop op welvaart) uit Sneek goed terug en haalde diverse skûtsjes in, waaronder ook ’t swarte wief. ’t swarte wief lag nu dus op een 11e plek.

De skûtsjes van plek 2 t/m 11 lagen redelijk bijelkaar. Daarachter lag er veel ruimte tussen de skûtsjes. ’t swarte wief kon dus goed meedoen met de middenmoot. Doordat in de derde ronde het skûtsje Le (Lytse Earnewaldster) de ton raakte, was er nog een kleine kans voor ’t swarte wief om op plek 10 te komen. Helaas was de “Le” in de laatste ronde iets rapper en werd er uiteindelijk verdienstelijk als 11e gefinisht.